Tarieven voor 2024 bekend

Voor komend jaar hebben de zorgverzekeraars en zorgkantoren hun tarieven weer bekend gemaakt. Bij de zorgkantoren (PGB) is een indexering van 6,3 % toegepast. Helaas bieden de zorgverzekeraars voor logopedie uit de eerstelijnszorg nauwelijks verhoging van het uurtarief, en dat terwijl hun tarief al vijf jaar 25% onder het adviestarief van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) ligt.
Reden voor mij om geen contracten aan te gaan en de tarieven te verhogen conform het normaal geïndexeerde adviestarief van de NZA.
Op mijn website vindt u de nieuwe tarieven. Het advies blijft om in december over te schakelen naar een restitutiepolis zodat u uw eigen zorgverlener kunt uitzoeken en de kosten grotendeels  vergoed worden. Het kost u een paar tientjes per maand, maar u spaart hiermee veel kosten uit.
Omdat steeds meer cliënten op een grote afstand van mijn praktijk (gemiddeld 50 km enkele reis) wonen, is er een andere reiskostenregeling gekomen. Bij aanmelding krijgt u een berekening van de te verwachten reiskosten zodat u bij aanvang al weet waar u aan toe bent. Om kosten te besparen wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van begeleiding op afstand zoals telelogopedie.
Heeft u vragen over de tarieven, bel of mail gerust.

Laat een reactie achter