Lespakket Tuin voor Saar

Deze week mocht ik namens Stichting Milo een lespakket naar Saar, een niet-sprekend meisje met het Angelman syndroom, brengen. Dit pakket was samengesteld aan de hand van de ankergestuurde instructie, zoals we vanuit Stichting Milo vaak te werk gaan. De ouders kregen alle uitleg op papier en instructie via beeldgesprekken. In het pakket zaten materialen waardoor de ouders samen met Saar allerlei activiteiten rondom het thema Tuin konden ondernemen: boekjes lezen, YouTube filmpjes kijken, tuinkers planten en potjes met bloemen vullen.
Deze week startte het gezin met de lessen en hebben ouders al ontzettend veel plezier gehad met de materialen. Tijdens alle activiteiten kreeg Saar de pictogrammen gemodelleerd op de bijbehorende TaalAktiviteitenKaarten. Ik was blij toen ik na een paar dagen door een trotse moeder foto’s en filmpjes van Saar kreeg toegestuurd!

1 reactie

  1. Suzanne Meijnen op april 22, 2020 om 2:23 pm

    Het is een geweldig pakketje en we hebben er al meerdere keren mee gespeeld en geoefend. De bruine bonen in de grote witte bak zijn favoriet.
    De taalactiviteitenkaarten zijn voor mij als moeder heel fijn om te gebruiken. Saar heeft hier nog niet altijd interesse in maar reageert er soms wel op, dat is al top!

Laat een reactie achter