App GoVisual Scene Maker

Op de Com@ModemDag 2020 werd een nieuwe app voor het toevoegen van taal en spraak aan foto’s getoond. Al een tijd wordt veel gewerkt met de apps Scene & Heard en Snap Scene. De app GoVisual heeft als extra toepassing dat men hotspots in eigen filmclips kan verwerken. Reden om de app eens aan te schaffen en nader te bekijken.
In deze app kun je een verhaal maken bestaande uit foto’s en films en hierin hotspots aanbrengen. Als de gebruiker deze hotspot aanraakt, verschijnt er een tekst en een ingesproken zin. Daarna gaat het verhaal weer verder met de volgende foto/filmscène. De prijs van 54,99 € is vergelijkbaar met de andere apps.

In de gratis versie staat één scene die je kunt bewerken en eigen foto’s kunt toevoegen. Het toevoegen van foto’s en films verloopt eenvoudig, alsmede het toevoegen van hotspots en tekst. Vervolgens is wel de handleiding nodig om de app echt goed in te stellen, zoals hoe je van de ene naar de andere scène overgaat en hoe je zorgt dat de hotspots niet vervagen. In de betaalde versie kun je meer scènes toevoegen en ook een mappenstructuur inbouwen zodat de verhalen geordend kunnen worden. Voor de gebruiker is het raadzaam om een verkorte handleiding te schrijven.

Voor een gebruiker die alleen wil werken met foto’s is de app Snap Scene prettiger. Wil je meer met een app kunnen, dan biedt GoVisual meer mogelijkheden. Zo kun je zelfs een visual scene display maken met symbolen eromheen. Echter moet je deze symbolen op de filmrol hebben staan. Als je meer wilt werken met deze vorm van praten over een foto kun je eerder kiezen voor de app GoTalk Now of Widgit Go.
Concluderend: een uitgebreide app om spraak in de vorm van hotspots aan foto’s en films toe te voegen, echter voor de gevorderde gebruiker.