OVER SANDRA

IMG_3392_500_500

Al sinds 1996 werk ik met kinderen en volwassenen die niet of nauwelijks kunnen spreken. Ik heb dat een tijd als adviseur van hulpmiddelen gedaan, maar heb sinds 2009 een eigen praktijk van waaruit ik inmiddels veel gezinnen heb kunnen ondersteunen in hun vragen rondom communicatie.

Mijn bedrijfslogo geeft aan waar ik voor sta: samen op een betrokken manier de uitdaging met elkaar aangaan.

Veel van de kinderen zijn net een puzzel, die ik probeer te doorgronden. Ik denk hierbij het liefst in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dat zoeken naar antwoorden op de vragen van ouders doe ik vanuit een sterke betrokkenheid, waarbij ik ouders aan de hand neem om samen het avontuur aan te gaan. Stap voor stap werken we toe naar verbeteringen in de communicatie. Door samenwerking met leerkrachten, andere logopedisten en overige betrokkenen is de kans van slagen van een interventie vele malen groter.

Door mijn tijd als adviseur ben ik technisch goed onderlegd en zijn nagenoeg alle communicatiehulpmiddelen en softwareprogramma’s mij bekend. Dagelijks houd ik me bezig met het programmeren van apparatuur en het aanpassen van symbolensystemen.

Sinds 2023 mag ik de titel Master of Science of Integrated Care Design voeren. Hierbij heb ik een focus op de combinatie van zorginhoudelijke, bedrijfskundige en wetenschappelijke perspectieven gericht op de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Ik ben opgeleid om positieonafhankelijk vanuit persoonlijk leiderschap door meerdere organisaties heen een vraagstuk te analyseren, een implementatietraject te ontwerpen en bedrijfskundig te onderbouwen. Tijdens mijn hele mastertraject vormde Ondersteunde Communicatie de rode draad van mijn onderzoeken en heb ik onder andere de interventie Conn@ct ontworpen. Deze is gericht op communicatieve participatie van jongvolwassenen met leeftijdsgenoten. Meer weten over deze interventie? Stuur gerust een mail.

AANGESLOTEN BIJ

WERKT SAMEN MET