OVER SANDRA

IMG_3392_500_500

Al sinds 1996 werk ik met kinderen en volwassenen die niet of nauwelijks kunnen spreken. Ik heb dat een tijd als adviseur van hulpmiddelen gedaan, maar heb sinds 2009 een eigen praktijk van waaruit ik inmiddels veel gezinnen heb kunnen ondersteunen in hun vragen rondom communicatie.

Mijn bedrijfslogo geeft aan waar ik voor sta: samen op een betrokken manier de uitdaging met elkaar aangaan.

Veel van de kinderen zijn net een puzzel, die ik probeer te doorgronden. Ik denk hierbij het liefst in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dat zoeken naar antwoorden op de vragen van ouders doe ik vanuit een sterke betrokkenheid, waarbij ik ouders aan de hand neem om samen het avontuur aan te gaan. Stap voor stap werken we toe naar verbeteringen in de communicatie. Door samenwerking met leerkrachten, andere logopedisten en overige betrokkenen is de kans van slagen van een interventie vele malen groter.

Door mijn tijd als adviseur ben ik technisch goed onderlegd en zijn nagenoeg alle communicatiehulpmiddelen en softwareprogramma’s mij bekend. Dagelijks houd ik me bezig met het programmeren van apparatuur en het aanpassen van symbolensystemen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het voor ouders is om ergens echt terecht te kunnen met hun vragen. Vaak zijn ouders al tijden op zoek naar goede zorg voor hun kind. Leren praten is zo belangrijk. Het is heel erg als je na jaren oefenen bij de logopedist erachter gaat komen dat je kind dit maar niet onder de knie krijgt en je op zoek moet gaan naar iets anders.

 

Je zult als ouders de stap moeten gaan zetten naar een andere manier van communiceren zoals gebaren of een spraakcomputer. Dat kost veel tijd en aandacht, waarbij ik ouders en omgeving zoveel mogelijk ondersteun. Maar hoe geweldig is het als je kind na een tijd oefenen zijn of haar wensen via een ondersteunend hulpmiddel kenbaar kan maken, aangeeft hoe hij of zij zich voelt of misschien voor het eerst papa of mama kan roepen!

AANGESLOTEN BIJ

WERKT SAMEN MET