HET VERHAAL VAN JOYCE

DSC00246

Joyce is een jonge vrouw van 26 jaar oud. Zij is spastisch en spreekt niet. Joyce is al vanaf jonge leeftijd afhankelijk van een communicatiehulpmiddel. Ik heb haar als kind reeds begeleid; toen nog op de mytylschool in mijn vorige baan als adviseur van hulpmiddelen. Sinds ik een eigen praktijk heb, kom ik soms bij Joyce voor nieuwe hulpvragen.

Joyce is echt een voorbeeld van levensloopbestendige begeleiding. Joyce en haar moeder onderhouden al jaren het communicatiehulpmiddel gewoon zelf. Soms komen er vragen, die passen bij haar ontwikkeling naar volwassenheid. Zo is er laatst een nieuwe Mobi aangevraagd. Joyce had als wens sneller te kunnen communiceren. We hebben toen bekeken of oogbesturing iets voor Joyce was, maar zij houdt het liever bij de vertrouwde Adremo-hoofdsteun met schakelaars. Tevens hebben we verschillende bladensets bekeken, zoals Amego binnen Mind Express, zodat zij sneller kan typen. Ook was Joyce toe aan een uitdaging zoals zelf fotograferen en het kunnen versturen van WhatsApp berichten. Ik ondersteun Joyce en haar moeder bij het inregelen in samenwerking met de leverancier, zodat dit allemaal goed gaat werken. Het is vaak een heel gepuzzel met alle hardware en software en als het dan eindelijk werkt, komt nog de vraag of alles wat we bedacht hebben wel echt bij Joyce past. De uitdaging is dan te zoeken naar de ideale combi van de persoon zelf, de omgeving en de techniek.

"Ik ken Sandra al een jaar of 15. Zij kwam in eerste instantie bij ons als adviseur van een hulpmiddelenleverancier. Zij wist veel van de spraakcomputer van onze dochter Joyce en adviseerde ons ook m.b.t. de bladensets die Joyce gebruikt. Toen Sandra haar eigen praktijk kreeg en onze dochter de mytylschool had verlaten, hebben we een paar keer een logopediste nodig gehad. Voor advies, maar ook i.v.m. de aanvraag van een nieuw communicatie-apparaat. Ik heb alleen getwijfeld i.v.m. de afstand, maar gelukkig zei Sandra meteen enthousiast “ja”. En dat voelt fijn: om iemand te kunnen raadplegen die door haar ervaringen weet waarover het gaat."

Moeder Joyce

Wilt u ook begeleiding van Sandra Koster?

Neem dan contact op!